ΚΑΡΦΩΜΑ ΠΑΣΣΑΛΟΥ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΜΠΕΤΟ
- Καρφώνουμε τον πάσσαλο και προσέχουμε η κάτω τρύπα του πασσάλου που θα περάσει το σύρμα οδηγός να μείνει 5 cm πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.
- Στη συνέχεια με μια τσάπα, αφαιρούμε το χώμα περιμετρικά του πασσάλου σε ακτίνα 25 cm και βάθος τουλάχιστον 20 cm.
- Τέλος πληρώνουμε το λάκκο με σκυρόδεμα.
- Για να συνεχίσουμε τις εργασίες περίφραξης πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτος ο πάσσαλος μετά το ρίξιμο του σκυροδέματος για τουλάχιστον 24 ώρες τους καλοκαιρινούς μήνες και για τουλάχιστον 48-72 ώρες τους χειμερινούς μήνες.
ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΠΗΣ – ΚΑΡΦΩΜΑ ΠΑΣΣΑΛΟΥ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΜΠΕΤΟ
- Ανοίγουμε οπή διαμέτρου 20 cm με χειροκίνητη ή βενζινοκίνητη αρίδα (τριβέλα).
- Η οπή θα πρέπει να έχει βάθος 40 cm από την επιφάνεια του εδάφους αν το προβλεπόμενο τμήμα του πασσάλου για πάκτωση είναι 50 cm.
- Καρφώνουμε τον πάσσαλο κατά 5 ως 10 cm. Αυτό μας βοηθάει να πετύχουμε την τοποθέτηση του πασσάλου σε όρθια θέση μέχρι το ρίξιμο του σκυροδέματος.
- Τέλος πληρώνουμε το λάκκο με σκυρόδεμα.
- Για να συνεχίσουμε τις εργασίες περίφραξης πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτος ο πάσσαλος μετά το ρίξιμο του σκυροδέματος για τουλάχιστον 24 ώρες τους καλοκαιρινούς μήνες και για τουλάχιστον 48-72 ώρες τους χειμερινούς μήνες.